Echo-diagnostiek in de huisartsenpraktijk

Onze GCM Huisartsen Barend van den Enden en Andrea Leemereise passen sinds enige tijd echo-diagnostiek toe. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid en doen alle echo-onderzoeken op locatie binnen GCM.

Groot voordeel als patiënt van GCM: u krijgt direct de uitslag van het onderzoek.

Bovendien hoeft u als GCM patiënt de kosten voor het echo-onderzoek niet te betalen uit uw eigen risico.

Echo-diagnostiek-echografie-huisartsen-Maarssen-light

Echografie van de boven- en onderbuik

Echografie van de boven- en onderbuik is mogelijk. Bijvoorbeeld voor het vaststellen of uitsluiten van gal- of nierstenen. Ook de lever, alvleesklier, buikaorta en milt kunnen worden gescand.

Wanneer komt u in aanmerking voor een echo?

Om voor een echo van de boven en/of onderbuik in aanmerking te komen is een verwijzing van de eigen huisarts noodzakelijk. Vraag uw huisarts hiernaar.

Wat is echografie?

Bij een echografisch onderzoek worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra- geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer die over de huid wordt bewogen. De geluidsgolven weerkaatsen afhankelijk van de dichtheid van het weefsel. Deze worden weer door de transducer opgevangen en door de computer van het echoapparaat omgezet in beelden. Deze onderzoeksmethode wordt al vanaf 1960 toegepast. Tot nu toe zijn er geen nadelige effecten van het gebruik gemeld. Het kan dus als een veilige onderzoeksmethode worden aangemerkt.

Betrouwbare echo-diagnostiek en echografie

De GCM Huisartsenpraktijk voldoet aan alle eisen om echo’s te mogen uitvoeren en staan hiervoor geregistreerd in het register van het College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden. Kijk voor meer informatie op: www.chbb.lhv.nl/

Andrea Leemereise

Andrea Leemereise

Huisarts Locatie Spechtenkamp

Barend van den Enden

Barend van den Enden

Huisarts Locatie Boomstede


chbb-logo