Runningtherapie

Meer weten of aanmelden?

Runningtherapie is een methode om u geestelijk en lichamelijk FIT te voelen. Of u nu sportief of niet sportief bent, Runningtherapie van GCM Fysiotherapie in Maarssen biedt iedereen de mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en u fitter te gaan voelen.

runningtherapie hardlopen in Maarssen GCMfysiotherapie

Wat doet Runningtherapie?

Runningtherapie maakt een weg mogelijk naar herstel van welbevinden. Het geeft motivatie en kracht zodat het plezier in uw leven toeneemt. Een andere motivatie kan zijn om in 12 weken een half uur te kunnen hardlopen in een rustig tempo of een uur te wandelen. Het gaat hier om een ‘rustige’ duurloop, er is geen sprake van enige vorm van prestatiedruk.

Wat kan Runningtherapie u nog meer opleveren?

  • Een goed gevoel omdat u zelf aan uw herstel werkt.
  • Positievere gevoelens en levensinstelling.
  • Beter kunnen omgaan met stress.
  • Conditieverbetering.
  • Leefstijlverbetering.
  • Gewichtsafname.
  • Lichaamsbewustwording.
  • Vermindering van angsten.
  • Vertrouwen krijgen in uw eigen kunnen.


  Hoe werkt het?

  Intake bij de fysiotherapeut /runningtherapeut
  De intake bestaat uit een kennismakingsgesprek en het invullen van vragenlijsten om een indruk te krijgen van uw lichamelijke en psychische gesteldheid. Dit is belangrijk om de Runningtherapie op uw individuele situatie af te stemmen. Tevens worden uw individuele (sub)doelen besproken en vastgelegd.

  Training
  Tijdens de eerste training zal er een fitheidsmeting afgenomen worden. In een traject van 12 weken gaat u één keer per week onder begeleiding van een running/fysiotherapeut trainen en 2 keer zelfstandig. Een training duurt 45 tot 60 minuten en bestaat uit een warming up, kerntraining en cooling down. Tijdens de Runningtherapie training wordt er middels een geleidelijke opbouw in loopafstand en looptijd gewerkt. Er is ruimte voor individuele aanpassingen. U houdt een logboekje bij van de trainingen. Na 12 weken vindt de individuele evaluatie plaats.

  We trainen in kleine groepen.
  Tegen meerprijs is individuele training ook mogelijk.

  Tijden
  De trainingsmomenten zijn maandagmiddag of woensdagochtend.
  De eerst volgende groep start maandag 3 april.

  Kosten
  In de meeste gevallen is het mogelijk om het te declareren onder fysiotherapie. Is dit bij u niet mogelijk of is er onvoldoende ruimte binnen uw verzekeringspakket dan is er een vaste prijs voor de totale cursus.

  Begeleiding runningtherapie in Maarssen

  Bij GCM Fysiotherapie wordt de Runningtherapie in Maarssen begeleid door: Sandra van Rooijen. Zij is naast runningtherapeut ook algemeen en psychosomatisch werkend fysiotherapeut.

  Sandra van Rooijen

  Sandra van Rooijen

  Doe ook mee!

  Heeft u zin om mee te doen en u aan te melden? Of heeft u nog vragen? Neem voor meer informatie of een intake gesprek contact met ons op.