Running therapie Maarssenbroek

Afspraak online
Maak direct een afspraak online via ons digitale contactformulier.

Afspraak of vragen?
Bel ons voor vragen of een afspraak tussen 8.00 en 17.00 uur op 0346 – 219 060.

Tarieven
Bekijk onze tarieven voor reguliere en gespecialiseerde fysiotherapie en beweeg- en trainingsgroepen.

Runningtherapie

Runningtherapie is een methode om u geestelijk en lichamelijk FIT te voelen. Of u nu sportief of niet sportief bent, Runningtherapie van GCM Fysiotherapie in Maarssen biedt iedereen de mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en u fitter te gaan voelen.

Wat doet Runningtherapie?

Runningtherapie maakt een weg mogelijk naar herstel van welbevinden. Het geeft motivatie en kracht zodat het plezier in uw leven toeneemt. Een andere motivatie kan zijn om in 12 weken een half uur te kunnen hardlopen in een rustig tempo of een uur te wandelen. Het gaat hier om een ‘rustige’ duurloop, er is geen sprake van enige vorm van prestatiedruk.

Wat kan Runningtherapie opleveren?

  • Een goed gevoel omdat u zelf aan uw herstel werkt.
  • Positievere gevoelens en levensinstelling.
  • Beter kunnen omgaan met stress.
  • Conditieverbetering.
  • Leefstijlverbetering.
  • Gewichtsafname.
  • Lichaamsbewustwording.
  • Vermindering van angsten.
  • Vertrouwen krijgen in uw eigen kunnen.

Intake bij de fysiotherapeut/ runningtherapeut

De intake bestaat uit een kennismakingsgesprek en het invullen van vragenlijsten om een indruk te krijgen van uw lichamelijke en psychische gesteldheid. Dit is belangrijk om de Runningtherapie op uw individuele situatie af te stemmen. Tevens worden uw individuele (sub)doelen besproken en vastgelegd.

Training

Tijdens de eerste training zal er een fitheidsmeting afgenomen worden. In een traject van 12 weken gaat u één keer per week onder begeleiding van een running/fysiotherapeut trainen en 2 keer zelfstandig.

Een training duurt 45 tot 60 minuten en bestaat uit een warming up, kerntraining en cooling down.

Tijdens de Runningtherapie training wordt er middels een geleidelijke opbouw in loopafstand en looptijd gewerkt. Er is ruimte voor individuele aanpassingen. U houdt een logboekje bij van de trainingen. Na 12 weken vindt de individuele evaluatie plaats.

Tijden & kosten

De trainingsmomenten zijn maandagmiddag of woensdagochtend. In de meeste gevallen is het mogelijk om de kosten voor runningtherapie te declareren onder fysiotherapie. Is dit bij u niet mogelijk of is er onvoldoende ruimte binnen uw verzekeringspakket dan is er een vaste prijs voor de totale cursus.

We trainen in kleine groepen. Tegen meerprijs is individuele training ook mogelijk.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie, Apotheek Boomstede en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen