Dry needling

Afspraak maken

Dry-needling-fysiotherapie-MaarssenDe geregistreerde Dry needling therapeuten van GCM Fysiotherapie in Maarssen kunnen te veel gespannen spieren met deze nieuwe behandelmethode tot ontspanning brengen.

Wat is Dry needling?

Dry needling is een nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie. De gespecialiseerde fysiotherapeut maakt gebruik van een acupunctuurnaald waarmee de spier lokaal onderzocht en behandeld wordt.

Door het inbrengen van de naald kan een te gespannen spier tot ontspanning komen

Door het gebruik van de dunne naald kun je heel nauwkeurig en lokaal werken. De spier reageert met aanspannen gevolgd door ontspanning. Dit gaat meestal gepaard met een diep en dof gevoel lokaal in de spier.

Indicaties voor Dry needling

  • spierverharding
  • lokale of uitstralende (referred) pijn
  • bewegingsbeperkingen en stijfheid
  • verminderde spierkracht of pijnontwijkend gedrag

De fysiotherapeut zoekt de spierverhardingen op door palpatie (= tasten) met vingers of naald. Hierbij wordt een specifieke pijn opgewekt die door u herkend wordt. Na de naaldbehandeling is die pijn minder of verdwenen. Wel kan het diepe/doffe gevoel nog een aantal uren aanwezig blijven en kunt u zich moe voelen na de behandeling. Deze techniek is weinig ingrijpend en heel effectief. U merkt direct het resultaat.

Geregistreerde specialist

De opleiding tot Dry needling therapeut is een geregistreerde en geaccrediteerde opleiding binnen de fysiotherapie.

Geen extra kosten

Als deze methode in overleg met u wordt gebruikt binnen uw fysiotherapiebehandeling zijn hieraan geen extra kosten verbonden.

Neem voor een afspraak of meer informatie over Dry needling gerust contact met ons op.

Arja Heilema

Arja Heilema

 

Bob Hessel

Bob Hessel

 

Sandra van Rooijen

Sandra van Rooijen