Echo-diagnostiek bij fysiotherapie

Afspraak maken

Echo diagnose en behandeling bij fysiotherapie Maarssen helpt bij gewrichtsklachten (zoals een frozen shoulder) en bij rug- en bekkenklachten de klacht beter in kaart te brengen. Ook het gericht trainen van spieren kan beter worden aangeleerd. Onze fysiotherapeut van GCM Fysiotherapie Maarssen kan met behulp van een echo een nog betere verwachting van het verloop schetsen en behandelplan maken om u van u klachten af te helpen.

Echo-diagnostiek is van onschatbare waarde voor een goede diagnose en behandeling.

Echo bij gewrichtsklachten

Uw lichamelijke klachten worden met een echo letterlijk inzichtelijk gemaakt. Met een echo krijgen we een goed beeld van gewrichten en pezen. Echo diagnostiek wordt met name gebruikt voor schouderklachten, bijvoorbeeld bij frozen shoulder, bursitis, impingement, rotator cuff-klachten.
frozen-shoulder-fysiotherapie-maarssen-gcm

De echo kan naast het schoudergewricht ook gebruikt worden voor klachten aan de heup, knie, enkel, elleboog en pols. Ook bij klachten aan de achillespees en mogelijke spierscheuringen kans een echo als diagnostisch middel worden ingezet.

Echografie bij rugklachten en bekkenklachten

Bij rugklachten en bij bekkenklachten is het belangrijk de buikspieren en de rugspieren goed te trainen. Deze kunnen zorgen voor extra stabiliteit. Echografie kan deze dieper gelegen spieren in beeld brengen en zo de patiënt live laten zien of en hoe ze aanspannen. Met deze feedback wordt het trainen makkelijker. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om objectiever te meten. De echo kan zowel gebruikt worden in de diagnostiek als in de behandeling.

Gebruik van echografie bij de bekkenbodem

Bij klachten van de bekkenbodem zoals bijvoorbeeld urine-incontinentie is het mogelijk de echo te gebruiken als ondersteunend hulpmiddel. Zonder inwendig onderzoek kan er gekeken worden naar de spierfunctie van de bekkenbodem. De feedback die verkregen wordt door het echobeeld helpt om de bekkenbodemspier te trainen en zo klachten te verminderen.

Verwijzing huisarts

Een verwijzing van de huisarts voor het maken van een echo is wenselijk. Wilt u meer informatie over frozen shoulders, rug- en bekkenklachten en echo diagnostiek? Neem contact op met één van onderstaande gespecialiseerde fysiotherapeuten van GCM Fysiotherapie Maarssen

Derk Spithoven

Derk Spithoven

 

René Speelman

René Speelman

 

Echo-diagnostiek bij rug- en bekkenklachten 

Margo Verdonk

Margo Verdonk