Fysiotherapie bij oncologie

Afspraak maken

 
fysiotherapi bij oncologie-kanker in maarssen

Fysiotherapie bij oncologie richt zich op het behandelen van mensen met of na kanker. Ook de afdeling fysiotherapie van het gezondheidscentrum heeft zich gespecialiseerd in deze ziekte.

De behandelingen richten zich op de vraag die u heeft. Deze vraag kan bestaan uit het verminderen van specifieke, niet kanker gerelateerde pijnklachten, het vergroten van uw inspanningsvermogen zodat u weer een stukje kan gaan lopen of andere klachten die u beperken om dat op te pakken wat u graag weer wilt kunnen doen.

De algemene klachten bij kankerpatiënten hebben vaak een lichamelijke en geestelijke component, die elkaar beïnvloeden. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten. Daaruit blijkt dat fysiotherapie en bewegen een positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid en terugkeer in het arbeidsproces. Daarnaast zien we dat mensen die kanker hebben gehad een minder actief leven leiden dan hun leeftijdgenoten.

Mocht u hierbij ondersteuning nodig hebben dan helpen wij u graag daarmee.

De afdeling werkt nauw samen met huisartsen, praktijkverpleegkundigen, diëtisten, uw oncoloog of andere zorgverleners als dit nodig is.

Binnen GCM is Rudie Jansen de fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de oncologie

Rudie Jansen

Rudie Jansen

Neem voor een afspraak of meer informatie contact met ons op.