Manuele therapie

Afspraak maken

Voor Manuele therapie Maarssen kunt hiervoor terecht bij GCM PLUS Praktijk voor Fysiotherapie. Onze gespecialiseerde manueel therapeut helpt u graag.manuele therapie maarssen

Wat is manuele therapie?

 

Manuele Therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie uitgevoerd door een manueel therapeut. Dit is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding tot Master of Science Manuele Therapie (SOMT) heeft gevolgd, hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Een manueel therapeut heeft extra kennis op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Hierdoor kan hij cliënten met bewegingsgerelateerde problemen, zoals rugklachten/rugpijn, nekklachten/nekpijn, hoofdpijn, knie- of heuparthrose, schouderklachten, duizeligheid/evenwichtsklachten, een oplossing bieden.
Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Vooral bij rugpijn en rugklachten kan een
manueel therapeut verlichting brengen

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met pijn en het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Deze beperkingen hebben vaak invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten bewegen van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke gewrichtsmobilisaties en/of ‘high velocity thrust’ technieken. Dit zijn manipulaties die in de gewrichten worden toegepast.

Effect van manuele therapie is direct merkbaar

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. De manueel therapeut stelt hiervoor een persoonlijk behandelplan op. Hierbij hoort ook begeleiding, advies en inzicht in gezond bewegen (Bron: www.nvmt.nl).

Onderstaand filmpje legt uit wat manuele therapie is en wat u kunt verwachten van de manueel therapeut.

Manuele therapie Maarssen

Neem voor meer informatie en vragen over uw klachten en de mogelijkheden die behandeling door middel van manuele therapie bieden, gerust contact met ons op.

Bob Hessel

Bob Hessel