Shockwave therapie

Afspraak maken

Shockwave therapie is een bewezen en uitermate effectieve behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Met een shockwave apparaat worden drukgolven toegediend op de pijnlijke plek in het lichaam. Het vermindert uw pijn en bevordert lokaal uw lichaamseigen herstelvermogen. Doordat u direct na de behandeling minder pijn voelt, gaat u ook beter bewegen, dit komt het herstel weer ten goede.

Behandeling met shockwave

Shockwave gebruiken wij, in de meeste gevallen, als onderdeel van een totale behandeling. Daarom doen wij eerst een fysiotherapeutische intake en onderzoek. Door het maken van een echo hebben we een goed beeld van de oorzaak van uw klacht en kunnen we deze precies bij de bron aanpakken. Zo bepalen we het juiste behandeltraject passend bij uw klacht. In de meeste gevallen zullen zijn vier tot zeven shockwave behandelingen nodig.

Indicaties

Shockwave therapie is zeer effectief bij onder andere:

  • hielspoor/klacht onderzijde voet
  • schouderklacht, verkalking pezen/slijmbeursontsteking
  • heupklacht, pezen/slijmbeursontsteking
  • achillespeesklacht
  • tenniselleboog/golfelleboog

Vergoeding voor shockwave therapie

Wij brengen geen extra kosten in rekening voor shockwave therapie. Bent u verzekerd voor fysiotherapie dan zullen de behandeling dus worden vergoed.

Shockwave therapie kan in veel gevallen snel en effectief helpen uw pijn te verminderen. Het is een nauwkeurige behandeling direct op de pijnlocatie waarbij het gezonde weefsel wordt ontzien.

 

 

 

Wilt u meer informatie over shockwave of twijfelt u of het geschikt is voor uw pijnklacht? Neem dan gerust contact ons op.