Afspraken en visites

Een afspraak met uw huisarts kunt u eenvoudig zelf maken via ons online patiëntenplatform ‘Mijn GCM’, iedere dag, ook ’s avonds en in het weekeinde!

Ga naar MijnGCM

Afspraak via de praktijkassistente

De huisartsen houden spreekuur op afspraak. Een afspraak voor het spreekuur kunt u maken bij de praktijkassistente. Er wordt naar gestreefd de afspraken zoveel mogelijk te maken bij uw eigen huisarts. Om het spreekuur zo goed mogelijk te kunnen inplannen zal de praktijkassistente triageren, dit houdt in dat zij u zal vragen naar de reden van uw komst.

IMG_1795[1]Het is in UW belang dat de assistente vraagt wat de klacht is!
De praktijkassistenten zijn eerste aanspreekpunt in ons gezondheidscentrum. Zij schatten in hoeveel tijd nodig is voor uw bezoek.

Een consult duurt ongeveer tien minuten. Denkt u dat u meer tijd nodig heeft omdat u bijvoorbeeld:

  • meerdere klachten of vragen heeft
  • met meerdere personen komt

Wilt u dit dan aan de praktijkassistente melden. Er wordt dan meer tijd voor u gereserveerd.

Er zijn altijd spoedplekken in de agenda van de huisarts. De assistente probeert door doelgericht vragen te stellen of u een ‘gezondheidsrisico’ loopt of niet. Praktijkassistentes werken met stroomdiagrammen om in te kunnen schatten wat er aan de hand is. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid. Daarnaast kunnen ze door doelgericht te inventariseren naar uw klacht beoordelen of u op het spreekuur moet komen of dat telefonisch advies voldoende is. Tevens kan een praktijkassistente alvast tips of informatie geven.

Na het gesprek noteert de assistente in uw dossier wat er besproken is, zodat de huisarts hier efficiënt mee verder kan werken. Alle informatie die u geeft, wordt nabesproken met de huisarts, deze blijft eindverantwoordelijk.

Maak direct online een afspraak

Bent u patiënt bij GCM en wilt u een afspraak maken bij de huisarts? Plan uw afspraak dan direct zelf in via ‘MijnGCM’. Eenvoudig, snel en op het door u gewenste moment. Visites (huisbezoek) kunnen niet online worden ingepland.

Avondspreekuur

Op beide locaties is er een avondspreekuur welke uitsluitend op afspraak te bezoeken is. Op Boomstede is het avondspreekuur op woensdagavond. Spechtenkamp heeft dagelijks avondspreekuur tot 18:00 uur.

Aanvragen van een huisbezoek (visite)

Bent u niet in staat om het spreekuur te bezoeken, dan kunt u voor 10.00 uur een huisbezoek aanvragen. Huisbezoeken worden tussen de middag en na het middagspreekuur gedaan.
Het aanvragen van een huisbezoek kan alleen telefonisch, ook hier zal de assistente u doelgerichte vragen stellen om een inschatting te kunnen maken of de dokter met spoed moet komen of dat het op een later tijdstip die dag kan.

Telefonisch een afspraak maken/ huisbezoek aanvragen

Tussen 8.00 en 17.00 uur kunt u ons telefonisch bereiken.

GCM Gezondheidscentrum Boomstede
(0346) 56 78 44

GCM Gezondheidscentrum Spechtenkamp
(0346) 56 00 63

Mocht u een afspraak niet kunnen nakomen, wilt u deze dan tijdig afbellen?