Zwangerschapscursus HypnoBirthing®

Zwangerschapscursus hypnobirthing in Maarssen met ervaren verloskundige bij GCM

Positieve voorbereiding op een mooie geboorte-ervaring

Leer van een ervaren verloskundige vertrouwen op je eigen geboortekracht, door kennis over geboorte en hormonen, ontspanning in plaats van angst, ademen op een manier die je weeën ondersteunt, baringshoudingen, visualisatie en meditatie.

Bereid je op een praktische en positieve manier voor, zodat de bevalling je niet ‘overkomt’. De meeste ouders kijken door hypnobirthing positief terug op de geboorte, hoe deze ook verliep. Jij en je partner zullen meer ontspannen en zelfverzekerd zijn, betrokken bij alle beslissingen die jou en je baby aangaan en voorbereid om mee te bewegen met alle wendingen die een geboorte kan nemen. Je verwelkomt je baby met rust en aandacht: een fijne start en belangrijk voor de hechting.

Zelfhypnose

Je leert technieken aan om snel een diepe ontspanning te bereiken. Zo kun je je bij de bevalling volledig richten op je lichaam en je baby, zonder je te laten afleiden. Je blijft altijd zelf de baas. Topsporters maken gebruik van soortgelijke technieken. Niet zweverig, maar juist praktisch, én leuk.

Partnercursus

De cursus wordt vaak gevolgd door stellen. Maar je kunt de cursus ook alleen doen, of een andere geschikte geboortepartner kiezen.

Hoe gaan we dit aanpakken?

We gebruiken ademhalingstechnieken, aanraking/massage, positieve taal en positief denken. Je leert over hechting en het bewustzijn van baby’s. Je krijgt praktische tips (geboortevoorkeuren/geboorteplan, communiceren met je zorgverleners), je krijgt inzicht in het natuurlijke geboorteproces en we bespreken de ervaringen van andere HypnoBirthing moeders, en bekijken hun geboortefilmpjes.

Meer informatie?

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Aanmelden en vragen stellen kan via s.lemmers@gcmbroek.nl. Je mag zelf kiezen op welk moment in de zwangerschap je de cursus wilt volgen. De kosten bedragen 299,- per koppel van 2 personen, inclusief cursusmateriaal. De meeste verzekeraars vergoeden (een deel van) deze cursus.

De eerstvolgende cursusdata* op locatie Boomstede 204 zijn:

Woensdag 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei en 31 mei van 19:15-21:45 uur: VOL.

Woensdag 23 en 30 augustus en 6, 13 en 20 september van 19:15-21:45 uur: VOL.

*Bij voldoende inschrijvingen.

 HBSeal%5b1%5d

Maak een afspraak

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden?

Wij zijn een hecht en betrouwbaar team van verloskundigen en echoscopisten. Speciaal voor jou, je partner en jullie baby. Altijd bereikbaar en zo dichtbij als nodig is.

Volledige zwangerschapszorg bij jou in de buurt

Je kunt bij ons terecht voor persoonlijke zorg en begeleiding, informatie (avonden), HypnoBirthing zwangerschapscursus en al je echo’s, zoals de 20 weken echo, pretecho of geslachtsecho (ook als je bij een andere praktijk onder controle bent). Omdat wij onderdeel zijn van GCM GezondheidsCentra staan ook onze gespecialiseerde collega’s voor je klaar. Samen doen wij er alles aan om je zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden. Daarnaast werken we nauw samen met specialisten in diverse ziekenhuizen in de buurt.