Zwangerschapscursus HypnoBirthing®

GCM Verloskunde heeft haar eigen HypnoBirthing® cursus

HypnoBirthing bereidt ouders voor op ‘zelfverzekerd en ontspannen bevallen’ (wat niet gelijkstaat aan pijnloos bevallen). HypnoBirthing gaat over alle soorten bevallingen: ouders bereiden zich voor op hun eigen unieke geboorte-ervaring.

Hoofdrollen zijn weggegeven voor (zelf)ontspanning/trance/focus, ademhaling, bewustzijn, hechting, informatie, continue (emotionele) support, rebozo/baringshoudingen, visualisatie, betrokkenheid bij beslissingen/interventies tijdens de bevalling en last but not least: loslaten.

De cursus is uitermate geschikt om met de (geboorte)partner te volgen.

Er zijn 5 lessen van 2,5 uur. De cursus is aangepast aan het Nederlandse zorgsysteem en praktisch en logisch. Van ouders wordt actieve herhaling en oefening buiten de lessen gevraagd.

De kosten bedragen 299,- euro per deelnemend koppel.

Quotes van ouders

  • “We zijn goed begeleid richting onze bevalling en hebben samen een aardig beeld kunnen vormen van wat we wel en niet wilden.”
  • “Ik kan zeggen dat ik in een soort trance zat om de weeën op te kunnen vangen. Ook heb ik veel gehad aan de kalme ademhaling en de geboorte-ademhaling. Daarnaast heeft J. met me mee geademd, gemasseerd en geholpen bij het vinden van de juiste houding. En ondanks dat het behoorlijk heftig en pijnlijk was, kijk ik echt met een goed gevoel terug op de bevalling. Dat hebben we dankzij de cursus toch maar mooi voor elkaar gekregen!”
  • “De laatste 3 uur waren heel chaotisch en alles is heel snel gegaan. Ik heb heel veel gehad aan de cursus en de rustige ademhaling. In het ziekenhuis hebben ze tot 4x toe gezegd dat ze het uniek vonden gezien mijn 3 cm naar geboorte in 3 uur hoe rustig ik bleef en hoe goed mijn man mij heeft geholpen. Ondanks dat ik aan allerlei apparatuur vastzat en niet in de positie kon bevallen die ik mij had voorgenomen, heb ik het toch als een unieke en mooie ervaring gezien. Meegaan met wat er gebeurt op dat moment en de veiligheid van de kleine voorop.”
  • “Ik ben bevallen in bad. Ik heb veel gehad aan de ademhalingstechnieken, want tot 7-8 centimeter ervaarde ik weinig pijn, waar ik dat met mijn vorige bevallingen al met 4-5 cm heftig ervaarde. Het is zo fijn dat je de cursus zo intensief volgt met partner: ik heb mij nog nooit zo gesteund gevoeld door mijn man en dat is echt een ervaring die we ons nooit meer laten afnemen.”
  • “Echt hypnose is het niet voor ons geweest, maar wel (het aanleren van) een diepe ontspanning. Dit was tijdens de zwangerschap fijn en het heeft zeker ook geholpen tijdens de bevalling. Het was de derde keer voor ons, maar wel de meest prettige ervaring, omdat we het grotendeels echt samen deden en ik daardoor nu meer ontspannen was. Ons kindje kwam hierdoor ook heel relaxed ter wereld.”
  • “Tijdens de oefeningen leert ze jou als moeder te luisteren naar je lichaam en je baby. Ze laat zien hoe belangrijk de partner in het geheel is en samen werden we meer bewust van wat er zou komen.”

Aanmelden

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Aanmelden en vragen stellen kan via s.lemmers@gcmbroek.nl.

De eerstvolgende cursusdata* op locatie Spechtenkamp zijn:

Op dit moment onbekend, neem gerust contact op.

*De cursus kan doorgang vinden vanaf 3 aanmeldingen.

HBSeal%5b1%5d

Maak een afspraak

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden?

In deze bijzondere tijd zijn wij er speciaal voor jou, je baby en je partner. Altijd bereikbaar en zo dichtbij als nodig is.

Volledige zwangerschapszorg bij jou in de buurt

Je kunt bij ons terecht voor persoonlijke zorg en begeleiding, informatie (avonden), HypnoBirthing zwangerschapscursus, Centering Pregnancy en al je echo’s, zoals de 20 weken echo, pretecho of geslachtsecho (ook als je bij een andere praktijk onder controle bent). Omdat wij onderdeel zijn van GCM GezondheidsCentra staan ook onze gespecialiseerde collega’s voor je klaar. Samen doen wij er alles aan om je zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden. Daarnaast werken we nauw samen met specialisten in diverse ziekenhuizen in de buurt.