Zwangerschapscursus HypnoBirthing®

GCM hypnobirthing

Onze zwangerschapscursus HypnoBirthing is uitgebreid met meer informatie over het babybrein, baringshoudingen en ontspanning d.m.v. Rebozo massage.

Na deze zwangerschapscursus:

  • hebben jullie praktische kennis over bevallen;

  • hebben jullie een beeld van de soort zorg, geboorte-omgeving en support die past bij jullie;

  • gaan jullie vol zelfvertrouwen, met zin en plezier de bevalling in;

  • weten jullie dat een bevalling onvoorspelbaar is, maar zijn jullie in staat beslissingen te nemen die goed voelen voor baby en moeder;

  • verwelkomen jullie de baby met rust en aandacht: de eerste stap in het hechtingsproces.

  • hebben de meeste mensen een hoog tevredenheidsgevoel over de bevalling, hoe deze ook verliep.

Leer van een ervaren verloskundige vertrouwen op je eigen geboortekracht, door kennis over geboorte en hormonen, ontspanning in plaats van angst, ademen op een manier die je weeën ondersteunt, baringshoudingen en visualisatie.

Je leert technieken aan om snel een diepe ontspanning te bereiken. Zo kun je je bij de bevalling volledig richten op je lichaam en je baby, zonder je te laten afleiden. Je blijft altijd zelf de baas. Sporters maken gebruik van soortgelijke focus. Niet zweverig, maar juist praktisch, én leuk.

Partnercursus

De cursus is zeer geschikt om met een geboortepartner te volgen, maar ook erg waardevol als je je alleen voorbereidt. Je mag zelf kiezen op welk moment in de zwangerschap je de cursus wilt volgen. De kosten bedragen 299,- per koppel van 2 personen, inclusief cursusmateriaal. De meeste verzekeraars vergoeden (een deel van) deze cursus.

 Aanmelden

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Aanmelden en vragen stellen kan via s.lemmers@gcmbroek.nl.

De eerstvolgende cursusdata* op locatie Spechtenkamp zijn:

dinsdag 17-4, 24-4, 1-5, 8-5, 22-5 van 19:15 tot 21:45 uur.

*De cursus kan doorgang vinden vanaf 3 aanmeldingen.

HBSeal%5b1%5d

Maak een afspraak

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden?

In deze bijzondere tijd zijn wij er speciaal voor jou, je baby en je partner. Altijd bereikbaar en zo dichtbij als nodig is.

Volledige zwangerschapszorg bij jou in de buurt

Je kunt bij ons terecht voor persoonlijke zorg en begeleiding, informatie (avonden), HypnoBirthing zwangerschapscursus, Centering Pregnancy en al je echo’s, zoals de 20 weken echo, pretecho of geslachtsecho (ook als je bij een andere praktijk onder controle bent). Omdat wij onderdeel zijn van GCM GezondheidsCentra staan ook onze gespecialiseerde collega’s voor je klaar. Samen doen wij er alles aan om je zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden. Daarnaast werken we nauw samen met specialisten in diverse ziekenhuizen in de buurt.