Hypnobirthing Maarssenbroek

Inschrijven
Inschrijven is het makkelijkst telefonisch tussen 10 en 11 uur op werkdagen. Lukt dit niet, meld je dan aan via de mail en je wordt teruggebeld.

Spoedzorg nodig?
Bel bij spoed: 0346 - 599 590, keuze 1

Storing?
Bel dan 088 - 755 64 44 en vermeld dat je bij ons onder zorg bent en je wordt verder geholpen.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus is niet verplicht, maar wel aan te raden. Je kunt er contacten leggen met andere zwangeren, veel praktische informatie en zelfvertrouwen opdoen en je mentaal voorbereiden op de komst van een kindje in je leven. Verloskundige Shantie geeft een zwangerschapscursus met hypnobirthing. Clienten van onze praktijk volgen ook vaak een cursus bij ZwangerFit van GCM fysiotherapie, een cursus van Zwangeretcetera of bij BeYogafull. Het volledige aanbod in Utrecht vind je hier.

Wat is Hypnobirthing?

Hypnobirthing is een methode om je voor te bereiden op een meer ontspannen en positieve geboorte-ervaring. Je leert er ontspannings-, focus- en ademhalingstechnieken. En je partner leert hoe hij/zij jou praktisch en emotioneel kan ondersteunen. Ook ontdek je wat jij je baby allemaal al meekrijgt, voor hij/zij geboren wordt.

Hypnobirthing is bruikbaar bij elke soort bevalling, ook in het ziekenhuis. Controle over het (lichamelijk) verloop van een bevalling hebben we nooit, maar je kunt wel actief deel te nemen aan alle beslissingen (zie ook de BRAINS methode hieronder). Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar s.lemmers@gcmbroek.nl

Nieuwsgierig naar je kindje?

Laat bij ons een pretecho van je kindje maken! Kies zelf het moment waarop je de echo wilt laten maken. Wij bieden 2D, 3D en 4D echo's aan.

B.R.A.I.N.S methode

Gebruik de B.R.A.I.N.S methode om je op elk moment tijdens je zwangerschap of bij de bevalling te helpen om (voor jou) juiste beslissingen te nemen.

BRAINS-1

Bereiken
Wat willen we bereiken of juist voorkomen?

BRAINS-2

Risico's
Wat zijn de risico's? Wat kunnen de gevolgen zijn?

BRAINS-3

Alternatieven
Wat zijn de alternatieven of opties die ik heb?

BRAINS-4

Ikzelf
Wat denk ik zelf en hoe voel ik me daarbij? Wat zou ik het liefste willen?

BRAINS-5

Niets doen
Wat zou er gebeuren als we niets doen?

BRAINS-6

Stilstaan
Erbij stilstaan en tijd nemen om even na te denken.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie, Apotheek Boomstede en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen