persoonlijke aandacht bij zwangerschap

Inschrijven
Inschrijven is het makkelijkst telefonisch tussen 10 en 11 uur op werkdagen. Lukt dit niet, meld je dan aan via de mail en je wordt teruggebeld.

Spoedzorg nodig?
Bel bij spoed: 0346 - 599 590, keuze 1

Storing?
Bel dan 088 - 755 64 44 en vermeld dat je bij ons onder zorg bent en je wordt verder geholpen.

Persoonlijke aandacht en continue zorg

Gedurende je hele zwangerschap, bevalling en kraamtijd tot ca. 6 weken na je bevalling staan we als verloskundigen naast je om je met raad en daad bij te staan. Je krijgt van ons een schema mee, zodat je weet wat je kunt verwachten. We sluiten af met de nacontrole, waar we alles nog eens bespreken en eventuele adviezen voor een volgende zwangerschap meegeven.

Persoonlijke aandacht

Per maand begeleiden wij zo’n 20-25 bevallingen. We hebben en nemen de tijd voor persoonlijke aandacht voor en tijdens je bevalling. In de meeste gevallen kunnen we ook echt naast je blijven zitten al het zover is.

Continue zorg

Continue zorg bij de bevalling leidt tot betere uitkomsten: niet alleen een gezond kind en een gezonde moeder, maar ook een goede beval-ervaring. Deze continue zorg proberen wij zo veel mogelijk zelf te geven, of met jou te organiseren in samenwerking met onze directe collega’s in de geboortezorg

Advies & counseling

Vóór je zwanger wordt

Als je gezond leeft in de periode voordat je zwanger wilt worden, is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje het grootst. Een gezonde leefstijl is een half jaar voor de bevruchting al van belang. Lees hier meer over een gezonde leefstijl.

Kinderwensspreekuur

In het kinderwensspreekuur geeft de verloskundige je persoonlijk advies over gezond leven, zwanger worden en zwanger zijn. De kosten voor het consult bedragen € 60,00 en je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. Sommige verzekeraars vergoeden dit consult: informeer bij je eigen zorgverzekeraar.

Prenatale screening en diagnostiek

Prenatale screening is bloedonderzoek op chromosoomafwijkingen bij je kindje. Na je aanmelding ontvang je van ons een brochure ter voorbereiding op ons gesprek. Testen is niet verplicht en kan onnodig onrust veroorzaken. Lees hierover meer op de website van het RIVM.

Samenwerking

Dankzij onze samenwerkingsverbanden kunnen we gemakkelijk overleggen met de klinisch verloskundige, gynaecoloog of kinderarts. Wij nemen als praktijk deel aan het verloskundig samenwerkingsverband met het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis en het Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn.

Samenwerking binnen GCM Gezondheidscentrum
Binnen GCM zijn diverse zorgverleners werkzaam, zoals fysiotherapeuten en een diëtist. Ook het consultatiebureau zit bij ons onder één dak.

Samenwerking omringende ziekenhuizen
Wij nemen deel aan twee verloskundig samenwerkingsverbanden in de regio Utrecht:

In het Diakonessenhuis begeleiden we poliklinische bevallingen en bevallingen in het geboortehuis..

Samenwerking verloskunde maarssen

Kwalitatieve zorg

De GCM verloskundigen en echoscopisten zijn BIG geregistreerd. De Wet BIG stelt regels aan beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Onze verloskundigen nemen deel aan het KNOV Kwaliteitsregister verloskundigen en werken volgens de normen van de beroepsgroep door te investeren in deskundigheidsbevordering. De GCM echoscopisten nemen deel aan het Kwaliteitsregister echoscopisten van de BEN. Lees hier ook meer over de kwaliteit die GCM nastreeft.

Nieuwsgierig naar je kindje?

Bij ons echobureau kun je terecht voor medische echo’s én pret- en geslachtsecho’s in 2D, 3D en 4D. Ook als je niet bij onze praktijk bent ingeschreven.

Werkgebied

Maarssen en omgeving

Bij inschrijving controleren we altijd of de aanrijtijd naar je huis niet te lang is. Zo zijn we altijd dicht in de buurt en kunnen we persoonlijke zorg geven. Wil je weten of jouw woonplaats in ons gebied valt? Of ben je verhuisd en wil je toch graag weer bij ons onder controle? Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Neem gerust contact met ons op voor overleg.

 

Tot ons gebied behoren: Maarssenbroek, Maarssendorp, Vleuten, Leidsche Rijn, Haarzicht, Opbuuren, Zuilen, Utrecht Noord (thuisbevallingen voor het Universitair Verloskundig Centrum WKZ), Breukelen, Tienhoven, Kockengen, Harmelen en Lage Weide.

Werkgebied_maarssen_300x300
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie, Apotheek Boomstede en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen